Cum acționează Degasil?

Degasil conține simeticonă, substanță dovedită științific că acționează prin reducerea tensiunii superficiale a bulelor de gaz prezente la nivel gastro-intestinal:

  • reduce acumularea de gaz la nivel intestinal, balonarea și flatulența (acesta este un efect antispumant)
  • reduce umbrele produse de gaze la nivel intestinal (necesar în explorările radio-imagistice).

Simeticona este un agent antispumare/polidimetilsiloxan, un amestec de dioxid de siliciu și dimeticona, utilizat pentru reducerea presiunii interne și ameliorarea simptomelor dureroase date de prezența gazului în exces în stomac și intestine.

In tractul digestiv, simeticona reduce tensiunea la suprafața bulelor de gaz acumulate sub formă de spumă ceea ce permite dispersarea lor și formarea de bule mai mari. Bulele de gaz eliberate sunt absorbite parțial de pereții intestinali sau eliminate prin peristaltism.

Degasil este un tratament adjuvant al mai multor condiții medicale cum ar fi aerofagia, dispepsia, ulcer petic, sindromul de colon iritabil, boala diverticulară, constipație funcțională, distensia gazoasă postoperatorie.

De asemenea Degasil se adminstrează la pacienții supuși examenelor imagistice cu raze sau ultrasunete la nivelul tractului gastrointestinal precum și examenelor endo- respectiv colonoscopice.

Simeticona este un produs tensioactiv care elimină conținutul de gaze din tractul digestiv. Nu este absorbită în mucoasa stomacului și intestinelor. Este lipsită de efecte secundare.

Degasil absoarbe gazele intestinale și le elimină, calmează durerile abdominale și ameliorează simptomele digestive cauzate de meteorism.


Consultatie